geç bile kaldım - değiştim ben sevgilim :o

|

Değişmeyen tek şey değişimin ta kendisi, buna ek şey de c.alverin "yapmalı, etmeli"leri. Nereden çıktı bu, valla bir adet zarftan. Elime bir mektup geçti, 9 yıl önce ben bana yazmışım. Böyle pembeli kalpli iğrenç bi zarf. Bakınca ne kroymuşum dedim, o cinsten.

Bir de zarfın üstüne not düşmüşüm "Bu mektup 10 yıl sonra saat 22.37'de açılacaktır. Bu mektup 2001 yılının sıcak bir Ağustos gününde yazılmıştır." Sanki Ağustos gününün sıcak olması çok ilginç yani. Hayır kendime yazıyorum mektubu, romantizmin ne anlamı var onu da anlamadım. Bir de "Şu zaman açılacak" diye emretmişim ya, vakti gelmeden mektubu açmaya korktum. Hala duruyo öyle yapışık kapalı. O iğrenç zarfa hala katlanıyorum. Sıcak bir ağustos gününde açacağım. Havada dolunay olacak. İnsanın kendine saygı duyması böyle birşey olsa gerek. Ya da kendinden tırsması =)

Mektuba gelecekle ilgili planlarımı yazmıştım, 10 yıl sonra ne kadarı tutmuş diye bakacaktım. Dergiden yürütmüştüm fikri, kendi yaratıcılığım değildi yani. Arkadaşlara sanki bunu kendim akıl etmişim gibi hava atmışlığım olmuştur. İçlerinden saçmalığıma güldülerse de ne edelim. Ben onların yerinde olsam hayran kalırdım =p

Tuhaftır, mektuba hayalleri ve planları yazdığımı hatırlıyorum, ama o hayal ve planların ne olduğunu hiç hatırlamıyorum! Çocukken de böyleydim ben zaten, her gün ayrı telden! Kimbilir kaç milyarıncı kez değişmişti hedeflerim. Acaba o sıralar doktor mu olacaktım, kuaför mü, yazar mı, matematikçi mi? Bir ara elektrikçi de olmak istedim. Ne o? Çok mu "tutarsız"? hayal bunlar tamam mı bikerem, tut kahkahanı arsız! =)

Sonra ne oldu?  Na + H2O --->booom! 
Tuttum kimya okudum. Onca hayalin ardından sen git laboratuvar patlat! Kısa kestim, dört yılda bitti. Mezun oldum. Mutsuz oldum. İşsiz oldum, güçsüz oldum.

Kim bilir daha da neler oldum ve olacağım? Fakat şunda kendimle hemfikir bir cümle arz edeyim, kimyager kalmayacağım (neredeyse) kesin! Ne oldum değil, ne olacağım demeli. Ayağımı yorganıma göre uzatmayacağım tamam mı? Ayağıma göre yorgan rica ediyorum dokuma fabrikalarından. Az kaldı az. iyi  şeyler olacak. Değişime "blog" verin.

Anasayfa